Opskrifter ialt: 2430    Bruger Online: 0    Opskrifter der skal godkendes: 0

Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se alle opskrifter med billede - Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Opskrifter


Allergi (79)
Andet (48)
Andre Højtider (6)
Bag med/for børn (11)
Bagemaskine (45)
Boller (67)
Bolsjer (2)
Bryllup (3)
Brød (158)
Deje m. bagepulver (18)
Desserter (201)
Fastelavn (16)
Fedtfattig (115)
Flødekager (14)
Gammel dansk (6)
Gærdeje (71)
Halvfrabrikata (21)
Is (34)
Ismaskine (22)
Jul (91)
Kagesprøjte (3)
Kiks (14)
Konditorkager (30)
Konfekt (180)
Kransekage (7)
Lagkage (103)
Madbrød (115)
Mikroovn (5)
Muffins (54)
Opskrifter til bageriet (9)
Ostekage (48)
Piskede kager (62)
Påske (13)
Roulader (23)
Rugbrød (24)
Rullet Deje (14)
Rørte kager (145)
Slik (13)
Småkager (225)
Syltning (36)
Til grillen (2)
Til hunden (6)
Tærter/Pie (228)
Tørkager (42)

Alfabetisk

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z æ ø å 1 2 3 4 5
Bruger online
Ingen Online
Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame

Bryllupskage - Ca. 30 personer - opskrifts nr. 641

Tilbage

Ingrediens betegnelse.

  • 800 g smør eller margarine
    1 kg flormelis
    1 kg kransekagemarcipan
    16 æg
    400 g kartoffelmel
    500 hvedemel
    4 tsk. bagepulver

    Forme:
    3 springforme - 26 cm, 22 cm og 18 cm
    Bagetid: 1-1 1/2 time ved 170 gr

    Sukkervand:
    3 dl vand
    150 g sukker

    Dekoration:
    1 kg rå marcipan
    frugtfarve - rød og grøn

Opskrift Info

Kategori : Bryllup
Set : 5084 gange
Bedømmelse : 0
Indsent af : hindbærsnitten
Udskriv opskrift

Udskriv opskrift med billede

Udskriv huskeseddel

Skriv en kommentar

 


Sådan gør du.

Den store portion kagedej kan ikke røres på én gang i en almindelig husholdning. Med en god, kraftig røremaskine kan portionen deles i 2 halvdele, som til sidst fordeles i 3 forme. Med håndmixer deles portionen i 4 dele, som røres færdig hver for sig og derefter fordeles i formene.


Rørt dej:
smør eller margarine røres blødt. Sigtet flormelis tilsættes. Marcipanmassen røres blød med et par af æggene og røres derefter i smør/sukkerblandingen sammen med resten af æggene. Kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sigtes sammen og tilsættes. Den færdig rørte dej fordeles i 3 springforme på 26, 22 og 18 cm. Bages i forvarmet ovn 1-1 1/2 time ved 170 gr - afhængig af formenes størrelse (kagerne er færdige, når der ikke hænger dej ved en træpind, der stikkes ned midt i kagen). Når kagerne er kølet af, skæres toppen af, så de bliver plane og lige høje. De to mindste kager skæres til i kanten f.eks. efter en tallerken og underkop, til de er ca. 20 og 14 cm i diameter. Kagerne vendes med bunden opad og er klar til dekoration.


Dekoration:
vand og sukker koges sammen 5-10 min. Før kagebundene beklædes med marcipan, pensles de med sukker vand, for at marcipanen bedre kan hænge fast. Marcipanen rulles ud i 3-4 mm tykkelse. Først lægges en strimmel marcipan omkring den nederste bund. Samlingen skæres til og glattes ud. Kanten foroven skæres til. Et låg skæres ud af marcipanen og lægges på kagen. Kanten trykkes til og glattes ud. Den mellemste kagebund “limes” ovenpå med sukkervand og beklædes med marcipan. Slut på samme måde med den mindste kagebund.


Marcipanroser:
ca. 100 g marcipan farves med rød frugtfarve og æltes med lidt flormelis til passende konsistens. Rulles til små kugler, som trykkes flade mellem to lag plast - de skal være tyndest i kanten, så de ligner rosenblade. Det første blad rulles sammen, og de næste blade foldes løst omkring den inderste knop.
Rosen klemmes sammen i bunden og overflødig marcipan fjernes.

Grønne blade:
100 g marcipan farves med grøn frugtfarve og æltes med lidt flormelis. Rulles ud i ca. 2 mm’s tykkelse, udskæres i bladfacon og trykkes lidt i kanten. Resterne af den grønne marcipan kan rulles ud til tynde stængler.


Kagen dekoreres med roser og blade på hver etage, og øverst anbringes et brudepar.
Det er et stort arbejde at fremstille en bryllupskage, men hvis man begynder i god tid og fryser de bagte bunde ned, så skal man kun dekorere kagen, når den store dag oprinder. Marcipanroserne kan også laves i forvejen og fryses ned, eller de kan købes færdige.

Ps. Rød og grøn marcipan kan evt. købes hos bageren....

E-mail opskrift til en ven
Din e-mail :
Din vens e-mail :
Tilmæld dig selv nyhedsbrevet.

Begrund gerne din bedømmelse af opskriften med en kommentar.

Bedøm denne opskrift:


Meget god

God

Udmærket

Dårlig

Meget dårlig
Skriv en kommentar til denne opskrift
Kommentar for: Bryllupskage - Ca. 30 personer
Navn Dato kommentar
Tilbage
Søg efter en opskrift

 

Udvidet søgeside

Hindbersnitten.dk er nu også kommet på Facebook

se her

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail F? til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3674355

Hits dag: 873

Online: 17

Nyheder

Bageren anbefaler

100 % dansk producerede kvalitets pander og gryder.

Køb direkte fra producenten - gastrolux.dk

Afstemning

 

Partner

 

Bryllup og Studenterkørsel

Vi kommer overalt i Jylland og på Fyn

 

 

Klik her og giv din vurdering af denne side.

 


 

Information - Person-oplysninger - Ansvarsfraskrivelse - Rettigheder

Hindbersnitten.dk - Version 4.0

Mails

  free widget
free widget