Opskrifter ialt: 2430    Bruger Online: 0    Opskrifter der skal godkendes: 0

Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se alle opskrifter med billede - Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Opskrifter


Allergi (79)
Andet (48)
Andre Højtider (6)
Bag med/for børn (11)
Bagemaskine (45)
Boller (67)
Bolsjer (2)
Bryllup (3)
Brød (158)
Deje m. bagepulver (18)
Desserter (201)
Fastelavn (16)
Fedtfattig (115)
Flødekager (14)
Gammel dansk (6)
Gærdeje (71)
Halvfrabrikata (21)
Is (34)
Ismaskine (22)
Jul (91)
Kagesprøjte (3)
Kiks (14)
Konditorkager (30)
Konfekt (180)
Kransekage (7)
Lagkage (103)
Madbrød (115)
Mikroovn (5)
Muffins (54)
Opskrifter til bageriet (9)
Ostekage (48)
Piskede kager (62)
Påske (13)
Roulader (23)
Rugbrød (24)
Rullet Deje (14)
Rørte kager (145)
Slik (13)
Småkager (225)
Syltning (36)
Til grillen (2)
Til hunden (6)
Tærter/Pie (228)
Tørkager (42)

Alfabetisk

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z æ ø å 1 2 3 4 5
Bruger online
Ingen Online
Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame

Brød eller boller med surdej - Uden gær - opskrifts nr. 564

Tilbage

Ingrediens betegnelse.

  • Opskrift på Surdej.

    Dag 1.
    Lige dele mel og vand blandes (fx. 1 + 1 dl). Man kan bruge kildevand for at undgå evt. uheldig indflydelse fra bakterier og svampe i hanevand. Der lægges låg over surdejen.

    Dag 2.
    Samme blanding som dag 1 laves endnu engang og iblandes derefter surdejen fra dag 1.

    Dag 3.
    Samme procedure som dag 2.

    Dag 4.
    Nu er surdejen klar til brug. Den første bagning er sjældent perfekt, men allerede fra anden bagning er der garanti for succes.

Opskrift Info

Kategori : Allergi
Set : 22669 gange
Bedømmelse : 3
Indsent af : hindbærsnitten
Udskriv opskrift

Udskriv opskrift med billede

Udskriv huskeseddel

Skriv en kommentar

 


Sådan gør du.

Opskrift på brød eller boller med Surdej.

Dag 1.
ca. 2 dl surdej blandes med 1 liter vand.
4-5 tsk. salt tilsættes.
4-5 spsk. olie tilsættes
lige dele durummel og hvedemel tilsættes indtil en grødet konsistens.
Fordejen skal nu hvile til næste dag eller evt. fra morgen til aften.

Dag 2.
Først tages surdej fra til næste bagning (ca. 2 dl) - HUSK det nu. Surdejen opbevares i køleskabet med et ikke alt for tætsluttende låg.
Nu kan der tilsættes valgfrit "fyld". Jeg tilsætter selv en håndfuld hakkede solmodnede tomater af god kvalitet.

Dejen færdiggøres ved tilsætning af lige dele durummel og hvedemel til æltningskonsistens (ca. 1 kg i alt). Dejen æltes grundigt i gennem indtil armene ikke kan mere.

Nu kan dejen enten formes til boller eller et stort brød.


Boller:
Dejen formes til boller som lægges på bageplade. Bollerne pensles med en blanding af 2-3 spsk. olivenolie og 1 æggeblomme. Herefter skal de tildækkes indtil næste morgen eller fra morgen til aften. Man kan fx. bruge vita-vrap over pladen. Bollerne bages ved 200 grader i 17 min.


Brød:
Dejen lægges i en meldrysset kurv eller skål. Heri hæver brødet til næste dag eller fra morgen til aften. Brødet væltes ud på en plade uden at mase det sammen. Brødet bages ved 180 grader i ca. 1 time eller til et bank på brødet giver et hult svar.

øvrigt kan surdejen fryses - men den lever kun et par måneder i fryseren.

E-mail opskrift til en ven
Din e-mail :
Din vens e-mail :
Tilmæld dig selv nyhedsbrevet.

Begrund gerne din bedømmelse af opskriften med en kommentar.

Bedøm denne opskrift:


Meget god

God

Udmærket

Dårlig

Meget dårlig
Skriv en kommentar til denne opskrift
Kommentar for: Brød eller boller med surdej - Uden gær
Navn Dato kommentar
LarsQ05-02-2011 Der står ikke, hvor mange boller der kommer ud af opskriften. Jeg har pt. 32 stående til hævning. De ser ud til at blive meget store.
Isabella08-06-2016 Man indser først sent, at der er alt for meget dej! Har brugt afsindige mængder mel...
Tilbage
Søg efter en opskrift

 

Udvidet søgeside

Hindbersnitten.dk er nu også kommet på Facebook

se her

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail F? til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3698230

Hits dag: 1194

Online: 32

Nyheder

Bageren anbefaler

100 % dansk producerede kvalitets pander og gryder.

Køb direkte fra producenten - gastrolux.dk

Afstemning

 

Partner

 

Bryllup og Studenterkørsel

Vi kommer overalt i Jylland og på Fyn

 

 

Klik her og giv din vurdering af denne side.

 


 

Information - Person-oplysninger - Ansvarsfraskrivelse - Rettigheder

Hindbersnitten.dk - Version 4.0

Mails

  free widget
free widget