Opskrifter ialt: 2430    Bruger Online: 0    Opskrifter der skal godkendes: 0

Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se alle opskrifter med billede - Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Opskrifter


Allergi (79)
Andet (48)
Andre Højtider (6)
Bag med/for børn (11)
Bagemaskine (45)
Boller (67)
Bolsjer (2)
Bryllup (3)
Brød (158)
Deje m. bagepulver (18)
Desserter (201)
Fastelavn (16)
Fedtfattig (115)
Flødekager (14)
Gammel dansk (6)
Gærdeje (71)
Halvfrabrikata (21)
Is (34)
Ismaskine (22)
Jul (91)
Kagesprøjte (3)
Kiks (14)
Konditorkager (30)
Konfekt (180)
Kransekage (7)
Lagkage (103)
Madbrød (115)
Mikroovn (5)
Muffins (54)
Opskrifter til bageriet (9)
Ostekage (48)
Piskede kager (62)
Påske (13)
Roulader (23)
Rugbrød (24)
Rullet Deje (14)
Rørte kager (145)
Slik (13)
Småkager (225)
Syltning (36)
Til grillen (2)
Til hunden (6)
Tærter/Pie (228)
Tørkager (42)

Alfabetisk

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z æ ø å 1 2 3 4 5
Bruger online
Ingen Online
Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame

Pumpernikkel* - opskrifts nr. 2

Tilbage

Ingrediens betegnelse.

  • 9 dl lunkent vand = 7 dl koldt og 2 dl kogende
    2 spsk. havsalt
    3 spsk. honning
    2 spsk. maltsirup
    5 g gær
    1½ tsk. fennikelfrø
    2½ tsk. kommensfrø
    1 tsk. spidskommensfrø
    2 tsk. korianderfrø
    3 tsk. kakao
    200 g groft hvedemel
    170 g speltmel
    670 g rugmel

Opskrift Info

Kategori : Rugbrød
Set : 4593 gange
Bedømmelse : 5
Indsent af : hindbærsnitten
Udskriv opskrift

Udskriv opskrift med billede

Udskriv huskeseddel

Skriv en kommentar

 


Sådan gør du.

Bland vand salt, honning og maltsirup. Rør gæren ud heri. Kværn krydderierne groft og tilsæt dem sammen med kakao. Rør de tre slags mel i. Rør dejen grundigt, den skal ikke kunne æltes, men blot være som en tyk og tung grød. Sæt plastfilm over dejskålen og lad det hæve i 12-14 timer.

Rør dejen igen og hæld den i én stor eller to halve slip-let rugbrødsforme. Dæk formene til og lad brødene hæve i 3-4 timer.

Dæk formen til med tredobbelt bagepapir, bind det fast om formen og sæt brødet i en 140° varm ovn. Lad det bage i 2 timer og skru så ned på 100°. Lad brødet bage i yderligere 22 timer ved 100°.

For at få skorpe på brødet fjernes bagepapiret en lille time før bagetiden er gået.

Vent et døgnstid med at servere pumpernikkelbrødet. Ligesom rugbrød bliver det bedre af at trække et døgns tid på et køligt sted. Pak brødet ind i vokspapir eller gammeldags madpapir, det hindrer udtørring og er samtidig ikke for tæt.

Hjemmebagt pumpernikkel tager lang tid, men er hele ventetiden og alle anstrengelserne værd. Smagen er fantastisk. Men hvis det alligevel lyder for overvældende, kan man købe et glimrende pumpernikkelbrød i mange helsekostbutikker.

E-mail opskrift til en ven
Din e-mail :
Din vens e-mail :
Tilmæld dig selv nyhedsbrevet.

Begrund gerne din bedømmelse af opskriften med en kommentar.

Bedøm denne opskrift:


Meget god

God

Udmærket

Dårlig

Meget dårlig
Skriv en kommentar til denne opskrift
Kommentar for: Pumpernikkel*
Navn Dato kommentar
Tilbage
Søg efter en opskrift

 

Udvidet søgeside

Hindbersnitten.dk er nu også kommet på Facebook

se her

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail F? til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3643651

Hits dag: 715

Online: 11

Nyheder

Bageren anbefaler

100 % dansk producerede kvalitets pander og gryder.

Køb direkte fra producenten - gastrolux.dk

Afstemning

 

Partner

 

Bryllup og Studenterkørsel

Vi kommer overalt i Jylland og på Fyn

 

 

Klik her og giv din vurdering af denne side.

 


 

Information - Person-oplysninger - Ansvarsfraskrivelse - Rettigheder

Hindbersnitten.dk - Version 4.0

Mails

  free widget
free widget