Opskrifter ialt: 2430    Bruger Online: 0    Opskrifter der skal godkendes: 0

Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se alle opskrifter med billede - Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Opskrifter


Allergi (79)
Andet (48)
Andre Højtider (6)
Bag med/for børn (11)
Bagemaskine (45)
Boller (67)
Bolsjer (2)
Bryllup (3)
Brød (158)
Deje m. bagepulver (18)
Desserter (201)
Fastelavn (16)
Fedtfattig (115)
Flødekager (14)
Gammel dansk (6)
Gærdeje (71)
Halvfrabrikata (21)
Is (34)
Ismaskine (22)
Jul (91)
Kagesprøjte (3)
Kiks (14)
Konditorkager (30)
Konfekt (180)
Kransekage (7)
Lagkage (103)
Madbrød (115)
Mikroovn (5)
Muffins (54)
Opskrifter til bageriet (9)
Ostekage (48)
Piskede kager (62)
Påske (13)
Roulader (23)
Rugbrød (24)
Rullet Deje (14)
Rørte kager (145)
Slik (13)
Småkager (225)
Syltning (36)
Til grillen (2)
Til hunden (6)
Tærter/Pie (228)
Tørkager (42)

Alfabetisk

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z æ ø å 1 2 3 4 5
Bruger online
Ingen Online
Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame

Chokoladeboller - 12 stk. - opskrifts nr. 1769

Tilbage

Ingrediens betegnelse.

  • 50 gram gær
    1 ½ dl. mælk
    1 æg
    300 gram mel
    2 spsk. sukker
    ½ tsk kardemomme
    175 gram smør (til indrulning)

    Til pensling:
    1 sammenpisket æg

    Creme:
    3 dl. mælk
    1 dl. fløde
    3 æggeblommer
    3 spsk. sukker
    1 spsk. maizenamel
    1 stang vanille
    100 gram flormelis
    1 ½ spsk kakaopulver
    2 spsk. vand

Opskrift Info

Kategori : Rullet Deje
Set : 1864 gange
Bedømmelse : 0
Indsent af : hindbersnitten
Udskriv opskrift

Udskriv opskrift med billede

Udskriv huskeseddel

Skriv en kommentar

 


Sådan gør du.

Rør gæren ud i den let lunede mælk. Tilsæt ægget og pisk det ud. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun, hvis dejen er for klæbrig. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i køleskab i ca. 20 minutter.
Rul dejen ud på et bord - hvor der er drysset lidt mel - til dejen har form som en firkant på 30x60 cm. Skær det kolde smør i tynde skiver (brug fx en ostehøvl). Læg smørret på halvdelen af dejen og fold den anden halvdel over.
Rul igen dejen ud til samme størrelse. Fold dejen i 3 lag og rul ud til dejen har en størrelse på 40x50 cm. Fold igen i 3 lag. Læg dejen i køleskab i 20 minutter. Hvis dejen bliver for varm begynder smørret at løbe. Gentag udrulning og sammenfoldning 2 gange. Læg igen dejen i køleskab 20 minutter.

Cremefyld:
Hæld mælk og fløde i en gryde og varm langsomt op. Pisk æggeblommer sammen med sukker og maizenamel i en skål.
Hæld æggemassen i mælken, når den er godt varm, men ikke kogende, og pisk kraftigt. Pisk indtil cremen begynder at tykne, den må ikke koge, så skiller den. Tag den fra varmen. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Rør dem i cremen. Afkøl cremen hurtigt i vandbad.

Rul dejen ud til en firkant på ca. 40x50 cm og skær den i 12 firkanter på 12x12 cm. Smør en bageplade let og drys den med mel, eller dæk den med bagepapir.
Læg en spiseskefuld kold creme på hver dejfirkant. Fold de fire hjørner ind over fyldet og klem kanterne sammen. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på bagepladen.
Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter tildækket. Pensl dem med sammenpisket æg. Bag dem ved 250 grader i ca. 10 minutter.
Lad bollerne køle af på en bagerist.

Chokoladeglasur:
Bland flormelis og kakaopulver i en skål, tilsæt lidt vand ad gangen, til glasuren har en god tyk konsistens.
Dyp en smørekniv i varme vand og smør et lag glasur på de kolde boller. Det skal gå hurtigt ellers stivner glasuren og bliver ubrugelig.
Tip : Den kolde creme kan gøres ekstra lækker med 1 dl. piskefløde.

Uden glasur - kan bollerne holde sig 3-4 måneder i frysere.

E-mail opskrift til en ven
Din e-mail :
Din vens e-mail :
Tilmæld dig selv nyhedsbrevet.

Begrund gerne din bedømmelse af opskriften med en kommentar.

Bedøm denne opskrift:


Meget god

God

Udmærket

Dårlig

Meget dårlig
Skriv en kommentar til denne opskrift
Kommentar for: Chokoladeboller - 12 stk.
Navn Dato kommentar
Tilbage
Søg efter en opskrift

 

Udvidet søgeside

Hindbersnitten.dk er nu også kommet på Facebook

se her

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail F? til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3678872

Hits dag: 980

Online: 8

Nyheder

Bageren anbefaler

100 % dansk producerede kvalitets pander og gryder.

Køb direkte fra producenten - gastrolux.dk

Afstemning

 

Partner

 

Bryllup og Studenterkørsel

Vi kommer overalt i Jylland og på Fyn

 

 

Klik her og giv din vurdering af denne side.

 


 

Information - Person-oplysninger - Ansvarsfraskrivelse - Rettigheder

Hindbersnitten.dk - Version 4.0

Mails

  free widget
free widget