Opskrifter ialt: 2433    Bruger Online: 0    Opskrifter der skal godkendes: 0

Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se alle opskrifter med billede - Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Opskrifter


Allergi (79)
Andet (48)
Andre Højtider (6)
Bag med/for børn (11)
Bagemaskine (45)
Boller (69)
Bolsjer (2)
Bryllup (3)
Brød (158)
Deje m. bagepulver (18)
Desserter (201)
Fastelavn (16)
Fedtfattig (115)
Flødekager (14)
Gammel dansk (6)
Gærdeje (71)
Halvfrabrikata (21)
Is (34)
Ismaskine (22)
Jul (91)
Kagesprøjte (3)
Kiks (14)
Konditorkager (31)
Konfekt (180)
Kransekage (7)
Lagkage (103)
Madbrød (115)
Mikroovn (5)
Muffins (54)
Opskrifter til bageriet (9)
Ostekage (48)
Piskede kager (62)
Påske (13)
Roulader (23)
Rugbrød (24)
Rullet Deje (14)
Rørte kager (145)
Slik (13)
Småkager (225)
Syltning (36)
Til grillen (2)
Til hunden (6)
Tærter/Pie (228)
Tørkager (42)

Alfabetisk

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z æ ø å 1 2 3 4 5
Bruger online
Ingen Online
Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame

Birkestærte (Mohntorte) - opskrifts nr. 1549

Tilbage

Ingrediens betegnelse.

  • 120 g smør
    150 g flormelis
    4 æggeblommer
    150 g blå birkes
    50 g sukat
    citronskal
    4 æggehvider
    smør og fin rasp til formen
    flormelis til at bestrø kagen

Opskrift Info

Kategori : Tærter/Pie
Set : 1219 gange
Bedømmelse : 0
Indsent af : hindbersnitten
Udskriv opskrift

Udskriv opskrift med billede

Udskriv huskeseddel

Skriv en kommentar

 


Sådan gør du.

Denne kage - Mohntorte - er en meget velsmagende østrigsk specialitet. Den indeholder ikke mel og kan derfor tåles af folk, der er overfølsomme for gluten.

Blå birkes finmales i blender i 2 - 3 portioner, indtil den formalede masse er fedtet og ikke lader sig formale yderligere. De formalede portioner skrabes ned i en lille skål. Smør røres meget grundig (gerne i røremaskine) med flormelis til fin cremet konsistens. Under fortsat omrøring tilsættes en æggeblomme ad gangen, indtil massen er helt homogen. Under stadig omrøring tilsættes den fintmalede birkes, lidt revet citronskal og tilsidst røres de stiftpiskede æggehvider forsigtigt ind i massen. Blandingen hældes i en rund eller aflang bageform, der først er penslet med smør og drysset med fintsigtet rasp. Bages midt i oven ved 165 grader i 3/4 til 1 time, indtil der ikke afsættes dej på en strikkepind, der stikkes ind midt i kagen. Man lader kagen afkøle helt i formen, før den tages ud. Den vil falde noget sammen og det er i orden. Sæt kagen med bunden i vejret på et fad og bestrø den med flormelis gennem en sigte, lige før den serveres. Den skæres i skiver eller tærtetrekanter, alt efter hvilken form, der er brugt.

Servering:
Meget velegnet som kage til kaffe.

E-mail opskrift til en ven
Din e-mail :
Din vens e-mail :
Tilmæld dig selv nyhedsbrevet.

Begrund gerne din bedømmelse af opskriften med en kommentar.

Bedøm denne opskrift:


Meget god

God

Udmærket

Dårlig

Meget dårlig
Skriv en kommentar til denne opskrift
Kommentar for: Birkestærte (Mohntorte)
Navn Dato kommentar
Tilbage
Søg efter en opskrift

 

Udvidet søgeside

Hindbersnitten.dk er nu også kommet på Facebook

se her

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail F? til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3896266

Hits dag: 2062

Online: 30

Nyheder

Bageren anbefaler

100 % dansk producerede kvalitets pander og gryder.

Køb direkte fra producenten - gastrolux.dk

Afstemning

 

Partner

 

Bryllup og Studenterkørsel

Vi kommer overalt i Jylland og på Fyn

 

 

 


 

Information - Person-oplysninger - Ansvarsfraskrivelse - Rettigheder

Hindbersnitten.dk - Version 4.0

Mails

  free widget
free widget