Tebirkes - Den svære
- opskrifts nr. 1052
|
|
|
Tilbage
Ingrediens betegnelse.
- 50 g gær
2 dl lunken vand
2 æg
75 g smør
1 tsk salt
ca. 500 g hvedemel
Til indrulning:
100 g smør
Pensling:
sammenpisket æg
Pynt:
birkes
|
|
Sådan gør du.
ca. 18 stk.
Udrør gæren med lunkent vand.
Tilsæt æggene.
Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen samen med saltet. Ælt mere mel i dejen og tag den ud på bordet.
Ælt den med så meget mel at dejen stadig er blank og smidig.
Sæt dejen lunt til hævning i ca. 45 minutter.
Slå dejen ned og ælt den igennem, evt med lidt mere mel.
Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel.
Skær iskold smør i tunde skiver og læg dem ved siden af hinanden på 2/3 af dejen.
Fold den smørfridej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over.
Udrul dejen igen, og fold endestykkerne ind over hinanden.
Vend dejen ½ omgang og gentag udrulningen og sammen foldningen 2 gange.
Skær dejen igennem på langs.
Udrul hvert rektangel til en stang, ca. 60 cm lang.
Skær den i ca. 5 cm brede stykker.
Læg stykkerne på plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 minutter.
Tænd ovnen og indstil den på 225 grader.
Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes.
Bag brødene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Tilbage
|
|
|
|
Counter
Hits: 3842160 |
Hits dag: 1100 |
Online: 14 |
|
|

100 % dansk producerede kvalitets pander og gryder.
Køb
direkte fra producenten -
gastrolux.dk
Bryllup og Studenterkørsel
Vi
kommer overalt i Jylland og på Fyn


|