<?php printf($sitename); ?>

Brød eller boller med surdej - Uden gær

Ingrediens betegnelse.


Sådan gør du.

Opskrift på brød eller boller med Surdej.

Dag 1.
ca. 2 dl surdej blandes med 1 liter vand.
4-5 tsk. salt tilsættes.
4-5 spsk. olie tilsættes
lige dele durummel og hvedemel tilsættes indtil en grødet konsistens.
Fordejen skal nu hvile til næste dag eller evt. fra morgen til aften.

Dag 2.
Først tages surdej fra til næste bagning (ca. 2 dl) - HUSK det nu. Surdejen opbevares i køleskabet med et ikke alt for tætsluttende låg.
Nu kan der tilsættes valgfrit "fyld". Jeg tilsætter selv en håndfuld hakkede solmodnede tomater af god kvalitet.

Dejen færdiggøres ved tilsætning af lige dele durummel og hvedemel til æltningskonsistens (ca. 1 kg i alt). Dejen æltes grundigt i gennem indtil armene ikke kan mere.

Nu kan dejen enten formes til boller eller et stort brød.


Boller:
Dejen formes til boller som lægges på bageplade. Bollerne pensles med en blanding af 2-3 spsk. olivenolie og 1 æggeblomme. Herefter skal de tildækkes indtil næste morgen eller fra morgen til aften. Man kan fx. bruge vita-vrap over pladen. Bollerne bages ved 200 grader i 17 min.


Brød:
Dejen lægges i en meldrysset kurv eller skål. Heri hæver brødet til næste dag eller fra morgen til aften. Brødet væltes ud på en plade uden at mase det sammen. Brødet bages ved 180 grader i ca. 1 time eller til et bank på brødet giver et hult svar.

øvrigt kan surdejen fryses - men den lever kun et par måneder i fryseren.


Copyright Hindbersnitten.dk 2002-2017 | mail@hindbersnitten.dk