Hindbærsnitten

Måske Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs  om

Brian:

Min fritid

Min uddannelse

Mit arbejde

Mit CV

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame

 

 

 

 Min uddannelse

Tilbage

Det var enlig noget af et uheld jeg blev bager. Efter at jeg var kommet hjem som FN soldat i 1995, gik jeg og drev den af i ca. et halvt år. 
En dag jeg var inde på arbejdes formidlingen i Aalborg. Så jeg at Kvickly Vestbyen, søgte en lærling. Nå, skidt tænkte jeg og prøvede at ringe der ud.
Og sørme ikke om bagermester ville snakke med mig. Så jeg måtte stille der ud næste dag, uden enligt at have gjort de store overvejelser om det var bager jeg ville være.
Efter vi havde snakket en halv times tid spurte han sku også om hvornår jeg kunne starte.
Så begyndte mit lokum jo lige som at brande lidt. Men jeg fik da sagt med lidt røsten i stemmen, at jeg kunne starte så hurtig det skulle være.
Og det gjorde jeg så, to dage efter.
Det har jeg så, der efter aldrig fortrudt. Jeg blev utroligt grebet af faget. ikke mindst på grund af at mester og mestersvenden var utroligt gode til at lære fra sig. Og villige til at bruge tiden på det.
Det er en af de bedste arbejdespladser jeg har haft.

 

Min Svendeprøve.

Billede 1 - Billede 2 - Billede 3

 

Min svendeprøve gik, synes jeg selv, rimelig godt. Jeg var dog lidt træt af at jeg fik butterdej som hoved opgave, da det samtidig betyder at man skal lave en eller anden form for kransekage. Dog ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det, men det tager lang tid at lave sådan en. Jeg fik tiden ned på det at lave en kransekage top til 71 min. fra start til slut. Så jeg nåde det jo alligevel. Men det var lidt af en stressfaktor at skulle lave butterdej også da det er en type dej man skal arbejde lidt forsigtig med hvis ikke det hele skal komme det at ligne noget katten har slæbt ind.


Hvad skulle jeg lave:


Franskbrød / Grovbrød af 3,000 g mel / kerneprodukter. Fik 8 brød.


Morgenbrød af 2,500 g mel / kerneprodukter. Skal lave 3 slags x 20 = 60 stk.


Kuvertbrød fra fælles dej. 4 slags x 5 = 20 stk. af 25 g stk.


Butterdej af 1,500 g mel. fik fast opgave på 2 stk. butterdejskranse. 2 stk. butterdejs stænger. 20 stk. butterdejs æblefisk. 5 stk. bunde til flødekager. 20 stk. butterdejs snitter. resten til franske vafler.


Flødekager. 10 stk. napolions kager. 10 stk. gåsebryst.


Visitkager. 4 slags x 20 stk.


Kransekage af ca. 1,600 g kransekagemasse. Jeg valgte at lave en top. og resten til konfekt.


I mens man laver det her skal man så også have lavet pynt til flødekager og kransekagen. 
Det er en rimelig travl dag ca. 6 timer har du til din rådighed til din svendeprøve. Det ser måske ikke ud af så meget. når man lige har trukket sin opgave. Men man bliver klogere.....

 

Tilbage

 

Hindbersnitten.dk er nu også kommet på Facebook

se her

Login

 

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3674367

Hits dag: 881

Online: 20

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0