Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 til føjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs  om

Billeder af kager

Varekendskab

Afpyntning af desserter

Arbejdstegninger til chokolade pynt.

Arbejdstegninger til pynt af æggehvideglasur.

At bage i olie

Bagerkringlen.

Bage tærter.

Bageruddannelsen.

Bryllupskage.

Bryllupskage 2.

Buddinger.

Fastelavnsboller.

Fløderand.

Fromager.

Hindbærsnitter.

Hvordan laves et brød.

Hvordan rulles en roulade.

Hygiejne desserter.

Is på ismaskine.

Knivtyper.

Konditoruddannelsen.

Kornarter.

Kransekagebagværk.

Kransekagekirke.

Kransekagetop.

Kransekagevugge

Kransekagekonfekt

Lagkage til fødselsdag.

Linse og mørdeje.

Marcipan.

Marcipanfigurer

Marengs.

Margarine.

Mikroovn.

Mousse.

Nødder.

Oventempratur.

Omregning af amrikanske mål

Omslagsmarcipan

Overskårne.

Piskede masser.

Påske.

Rive og hakke chokolade.

Rullede deje.

Rulning af wienerdej.

Rørte masser.

Smelte chokolade.

Spelt mel.

Tegninger til kage.

Tips til brødagning

Tørkager.

Veje og måle.

Wienerbrød.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Wienerbrød.

Tilbage

Hvem opfandt dansk wienerbrød?

Fremstilling af en lagdelt brødtype, der hovedsagelig bestod af vand, mel og margarine, var kendt helt tilbage til det 1700-århundrede.

Men hvornår man egentlig begyndte at anvende en grunddej med indhold af både sukker og gær, samt indrullede smør eller margarine, hvilket jo danner grundlaget for en dansk wienerdej, er ukendt.

Mange fagfolk fortæller dog følgende historie om oprindelsen af dansk wienerbrød.

I sidste halvdel af 1800-tallet var det stadig almindeligt udbredt, at den danske bagersvend fik sin løn udelukkende i form af kost og logi, samt arbejdede alle ugens 7 dage. Dette var bagersvendene efterhånden ret utilfredse med. De krævede en egentlig løn og ønskede samtidig bare en ugentlig fridag.

Forhandlingerne mellem bagermestrene og bagersvendene gik imidlertid i hårdknude, og bagersvendene i specielt Nordsjælland besluttede at strejke.

Bagermestrene forsøgte at holde bagerierne i gang ved at importere et antal arbejdsløse bagersvende fra Wien.

Bagersvendene fra Wien medbragte en opskrift og fremgangsmåde på et sødt gærbrød med indpakket smør, der var rullet ud og foldet sammen flere gange i lighed med butterdej.

Da de danske svende og mestre endelig blev enige om løn og arbejdsforhold, og svendene fra Wien var rejst hjem, var kunderne blevet interesseret i den nye type brød, og bagersvendene måtte lære sig den "nye" teknik og brødtype.

Det er nok derfor, vi i Danmark kalder brødtypen for wienerbrød. Dansk wienerbrød opstod derfor formodentlig i sidste halvdel af 1800-tallet.

I dag er dansk wienerbrød gennemgået en stor forbedring og udvikling i forhold til det oprindelige produkt fra 1800-tallet.

Bagerfaget har formået at gøre dansk wienerbrød berømt i det meste af verden, og ægte dansk wienerbrød er anerkendt for sin sprødhed, gode smag og høje kvalitet.

I alle engelsktalende lande kaldes wienerbrød for Danish Pastry og i tysktalende lande for Kopenhagen-Geback.

Navnet Kopenhagen-Geback, skyldes vel nok, at tyskerne mener wienerbrødet hovedsageligt udvikledes i Nordsjælland.

At wienerbrød i dag har den udbredelse og høje kvalitet, skyldes selvfølgelig flere ting, som for eksempel bagerens egen dygtighed, akkuratesse, rulleteknik og selvfølgelig råvarernes kvalitet.

Ikke mindst de danske margarinefabrikker har gjort et stort arbejde for at udvikle og forbedre en rullemargarine, som i dag er blandt verdens bedste margarinetyper, og som er ideel til de teknikker og de rullede deje, vi anvender i Danmark.

Tilbage

 


Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3643696

Hits dag: 712

Online: 3

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0

 

  free widget
free widget