Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 til føjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs  om

Billeder af kager

Varekendskab

Afpyntning af desserter

Arbejdstegninger til chokolade pynt.

Arbejdstegninger til pynt af æggehvideglasur.

At bage i olie

Bagerkringlen.

Bage tærter.

Bageruddannelsen.

Bryllupskage.

Bryllupskage 2.

Buddinger.

Fastelavnsboller.

Fløderand.

Fromager.

Hindbærsnitter.

Hvordan laves et brød.

Hvordan rulles en roulade.

Hygiejne desserter.

Is på ismaskine.

Knivtyper.

Konditoruddannelsen.

Kornarter.

Kransekagebagværk.

Kransekagekirke.

Kransekagetop.

Kransekagevugge

Kransekagekonfekt

Lagkage til fødselsdag.

Linse og mørdeje.

Marcipan.

Marcipanfigurer

Marengs.

Margarine.

Mikroovn.

Mousse.

Nødder.

Oventempratur.

Omregning af amrikanske mål

Omslagsmarcipan

Overskårne.

Piskede masser.

Påske.

Rive og hakke chokolade.

Rullede deje.

Rulning af wienerdej.

Rørte masser.

Smelte chokolade.

Spelt mel.

Tegninger til kage.

Tips til brødagning

Tørkager.

Veje og måle.

Wienerbrød.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Rulning af wienerdej.

Tilbage

Her vil jeg gennemgå hvordan man laver en wienwedej.

 

Det kræver lidt øvelse at rulle en god wienerdej i hånden. Så du skal ikke blive skuffet hvis det ikke løkkes helt første gang.

 

 

Find en opskrift på wienerdej.

Forbered dagen før:

 

Sæt melet i fryseren.

Sæt en kande vand i køleskabet.

Tag evt. margarinen ud af køleskabet.

 

Grunden til at mel og vand skal være så koldt som muligt, er at vi ikke ønsker at dejen skal hæve før at vi er færdige med wienerbrødet.

Dejen skal rulles det bageren kalder 3x3. Det vil sige, at den færdige dej får 27 margarine lag.

 

Jeg har brugt den her opskrift: Wienerdej

 

Hæld vand eller mælk op i skålen.

Tilsæt gær, og opløs den i væsken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilsæt mel og æg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilsæt sukker og salt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ælt dejen sammen. Den må kun lige samles. Hvis du ælter den for længe bliver den bare svær at rulle ud.

Kom dejen i køleskabet.

Dejen og margarinen skal have samme konsistens.

 

 

 

 

 

 

 

Vej margarinen af. Du skal bruge 50 % af dej mængden.

Så hvis du har dej der vejer 1000 g skal du bruge 500 g margarine.

Lig margarinen på et stykke bagepapir.

 

Regnes sådan ud:

 

1000 g x 50% = 500 g margarine

        100

 

 

 

 

 

 

 

Slå margarinen ned, så du får et tyndt 4 kantet stykke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag dejen ud fra køl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For at gøre det lidt nemmere kan du skære et kryds i dejen, ca. halv i gennem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tryk dejen ud så den bliver støre end det stykke margarine du har.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læg margarinen på dejen som vist på billedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fold de to hjørner ind over margarinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fold de to andre hjørner af dejen ind over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tryk dejen lidt ned, som på billedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er dejen klar til rulning.

Hvis du ikke ruller dejen med det samme, så sæt den på køl igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begynd at rulle dejen ud. Brug ikke for meget mel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå du har rullet dejen ned på en tykkelse på ca. 1 cm. Folder du dejen ind til midten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og bagefter den anden del.

 

Nu er der så 3 lag margarine i dejen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læg dejen på et spækbrat eller lignende, og sæt dejen på køl.

Dejen skal stå og hvile i ca. 10 min. inden du fortsætter med at rulle den. Og altid koldt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag dejen ud igen og gentag processen igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rul dejen ud igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fold den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har dejen 9 lag margarine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så skal den på køl igen og ligge og hvile i ca. 10 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så mangler der bare en rulning mere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rul dejen ned igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fold den igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan, nu er der 27 margarine lag i dejen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rul gerne dejen lidt ned, inden du sætter dejen på køl igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kan du se at dejen nu er delt i dej og margarine lag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu er dejen klar til det man skal have lavet i wienerdej.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kræver lidt øvelse at rulle en god wienerdej i hånden. Så du skal ikke blive skuffet hvis det ikke løkkes helt første gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål til denne guide kan stilles i forumet.

Tilbage

 

 

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3699634

Hits dag: 977

Online: 5

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0

 

  free widget
free widget