Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 til føjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs  om

Billeder af kager

Varekendskab

Afpyntning af desserter

Arbejdstegninger til chokolade pynt.

Arbejdstegninger til pynt af æggehvideglasur.

At bage i olie

Bagerkringlen.

Bage tærter.

Bageruddannelsen.

Bryllupskage.

Bryllupskage 2.

Buddinger.

Fastelavnsboller.

Fløderand.

Fromager.

Hindbærsnitter.

Hvordan laves et brød.

Hvordan rulles en roulade.

Hygiejne desserter.

Is på ismaskine.

Knivtyper.

Konditoruddannelsen.

Kornarter.

Kransekagebagværk.

Kransekagekirke.

Kransekagetop.

Kransekagevugge

Kransekagekonfekt

Lagkage til fødselsdag.

Linse og mørdeje.

Marcipan.

Marcipanfigurer

Marengs.

Margarine.

Mikroovn.

Mousse.

Nødder.

Oventempratur.

Omregning af amrikanske mål

Omslagsmarcipan

Overskårne.

Piskede masser.

Påske.

Rive og hakke chokolade.

Rullede deje.

Rulning af wienerdej.

Rørte masser.

Smelte chokolade.

Spelt mel.

Tegninger til kage.

Tips til brødagning

Tørkager.

Veje og måle.

Wienerbrød.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Mikroovn

Tilbage

Der er ingen risiko forbundet med at lave mad eller bage i mikroovnen. Mikrobølgerne ændrer ikke på levnedsmidlernes kemiske opbygning, og da du ikke har direkte kontakt til varmekilden i mikroovnen, er sikkerheden stor.

Du indstiller ikke varmegraderne i en mikroovn, men indstiller effekten typisk i intervallet 100-1000 W mikrobølger.
Hvis effekterne i opskriften ikke passer til din mikroovn, så omregn efter denne formel:

Effekt i opskrift x tid i opskrift= Tilberedningstid i egen ovn
Effekt i egen ovn

Eksempel:
I opskriften er angivet 1000 W mikrobølger i 4 min. Men din egen ovn har maks. 800 W.

1000 W x 4 min.= 5 min.
800 W

Formlen er: 1000 x 4 / 800 = 5

Det er ikke mange opskrifter der er i samlingen på bagværk i mikroovn, da det generelt ikke er noget fordel at bage i mikroovn. æggene i opskrifterne er vanskelige at have med at gøre i mikroovn, og melets gluten (protein) har tendens til at gøre dejen gummiagtig. Desuden bliver bagværkets skorpe ikke brun.

Til gengæld er mikroovnen en virkelig hjælp, når det gælder bage forberedelserne. Hvis man er fortrolig med sin mikroovn, kan man lynhurtigt blødgør smør, lave cremer, smelte chokolade, blanchere mandler, udbløde tørret frugter m.m.

Indstillingen af mikroovnens effekt er angivet i pct. – 100% Betyder, at ovnen skal køre på fuld effekt, og den mindste indstilling er som regel 10% Eller 80 watt, hvis ovnens fulde effekt er 800 watt.

--------------------------------------------------------------------------------

Presset appelsin.
læg frugten i mikroovnen i 30 sek./100% inden den bliver skåret over og presset. Så giver den mere saft.

Smeltet chokolade.
Del chokoladen i mindre stykker med en togrenet stegegaffel og kom chokoladen i en skål.
Dæk med film og smelt chokoladen ved 100% Chokoladen bevarer formen, selv om den er smeltet, så kontroller, at den ikke får for meget. Det tager ca. 2 min. at smelte 100 g chokolade. Hold evt. lidt af chokoladen tilbage og rør den i den varme, smeltede chokolade, så køler chokoladen hurtigere ned.

Presset citron.
Læg citronen i mikroovnen i 30 sek./100%. inden den bliver skåret over og presset. Så giver den mere saft.

Hurtig cremer.
2,5 dl mælk
3 æggeblommer
60 g sukker
2 spsk. majstivelse
1 tsk. ægte vaniljesukker

Pisk mælk, æggeblommer, sukker, majstivelse og vaniljesukkeret sammen i en mikroovnsskål.
Sæt skålen i mikroovnen i 2 min/75%. Tag den ud og pisk. Giv den 1 min/100% og pisk. Gentag og pisk. Cremen skal nå kogepunktet og bliver tyk.
Tag cremen ud og gnid overfladen med et stykke smør på en gaffel. Lad cremen køle af.

Brun farin.
Blødgør brun farin, der er blevet hård, sådan. Kom den i en skål eller plastpose og læg en skive kartoffel eller en æblebåd ved.
Dæk med en film eller luk posen og giv farinen 30-45 sek./100%. Lad den stå i 30 sek. og fjern så kartoffel/æble. Rør rundt i farinen.

Gele til pensling.
Tag låget af geleglasset og sæt det i mikroovnen i 3+ sek./100%. Rør rundt.

Honning.
Fjern krystaller i honning sådan. Tag låget af honningen og sæt glasset i mikroovnen i 30 sek./100%. Rør rundt. Gentag om nødvendigt.

Husblas.
Udblød husblas i koldt vand i nogle minutter.
kom husblasen i en lille skål, der hænger ved. Dæk med film. To blade udblødt husblas smelter på 1 min./100%.
Tag husblas ud og rør rundt.

Hurtigere hævning.
Læg gærdejen i en skål. Smør overfladen af gærdejen med olie/smeltet smør. Læg film direkte på dejen, så den er helt dækket.
Sæt skålen i mikroovnen i 5 min./10%. Tag den ud og stil den lunt.

Det er vigtigt, at indstillingen er den laveste mulige, da dejen ellers bliver ødelagt. Det korte ophold i mikroovnen sætter ekstra skub i gærecellerne, så den fulde hævetid nedsættes betydeligt.

Ristede mandler.
Læg mandlerne (hele mandelsplitter eller mandelflager) i et lag på en flad tallerken, som kan gå i mikroovnen.
Rist dem ved 100% i 3-4 min. (for 50 g mandler) Vend dem undervejs.

Smuttede mandler.
Hæld f.eks. 125 g mandler i en skål. Dæk med 2,5 dl. vand. Sæt skålen i mikroovnen ved 100% og bring vandet i kog (ca. 3 min.)
Tag skålen ud og skyl mandlerne i koldt vand. Smut dem.

Optøning.
Brød og kage kan optøs i plastpose i mikroovnen efter normale optønings regler, men bagværket bliver hurtigt tørt bagefter.

Blødgør smør.
Sæt smørret i mikroovnen ved 10% og giv det 1-5 min. afhængig af mængden.

Smeltet smør.
Skær f.eks. 125 g smør i mindre stykker. Læg smørret i en skål og dæk med køkkenrulle.
Sæt smørret i mikroovnen i 1-2 min./100%.

Blødgør tørret frugt.
Kom f.eks. 125 g tørret frugt (rosiner, abrikoser, svesker) i en skål med ½ dl. væde (vand, hvidvin, rødvin) Dæk med film.
Sæt frugten i mikroovnen 45 sek./100%. Lad frugten stå 1 min.

Vaniljestang.
Blødgør en udtørret vaniljestang sådan: Kom vaniljestangen i en plastpose med 1 spsk. vand. Luk posen.
Giv vanilje stangen 45 sek./100% i mikroovnen. Lad den ligge i posen 1 min.

Tilbage

 

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3699634

Hits dag: 977

Online: 5

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0

 

  free widget
free widget