Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 til føjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs  om

Billeder af kager

Varekendskab

Afpyntning af desserter

Arbejdstegninger til chokolade pynt.

Arbejdstegninger til pynt af æggehvideglasur.

At bage i olie

Bagerkringlen.

Bage tærter.

Bageruddannelsen.

Bryllupskage.

Bryllupskage 2.

Buddinger.

Fastelavnsboller.

Fløderand.

Fromager.

Hindbærsnitter.

Hvordan laves et brød.

Hvordan rulles en roulade.

Hygiejne desserter.

Is på ismaskine.

Knivtyper.

Konditoruddannelsen.

Kornarter.

Kransekagebagværk.

Kransekagekirke.

Kransekagetop.

Kransekagevugge

Kransekagekonfekt

Lagkage til fødselsdag.

Linse og mørdeje.

Marcipan.

Marcipanfigurer

Marengs.

Margarine.

Mikroovn.

Mousse.

Nødder.

Oventempratur.

Omregning af amrikanske mål

Omslagsmarcipan

Overskårne.

Piskede masser.

Påske.

Rive og hakke chokolade.

Rullede deje.

Rulning af wienerdej.

Rørte masser.

Smelte chokolade.

Spelt mel.

Tegninger til kage.

Tips til brødagning

Tørkager.

Veje og måle.

Wienerbrød.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Linse- og mørdeje.

Tilbage


Linse- og mørdej er nok to navne for samme dej. Kigger man i gamle opskriftbøger, er der ikke den store forskel på en linsedejsopskrift og en mørdejsopskrift. Her på siden kaldes dejen for linsedej.

Uanset hvad vi kalder dejen, skal den være meget sprød, når den er bagt. Når vi laver en god linsedej, må andelen af fedtstof og mel gerne være lige store. Melet må ikke være for kraftigt, det vil sige at glutenindholdet ikke må være for stort, da dejen så vil trække sig sammen under afbagningen. Så du kan godt bruge en meget billig mel.

En opskrift kunne se sådan ud:
500 g mel
500 g margarine
200 g flormelis
4 æggeblommer

Billigere Linsedej:
500 g mel
350 g margarine
175 g flormelis
1 æg


Fedtstoffet må gerne være smør, men du kan også bruge vegetabilsk margarine. Husk, at fedtstoffet skal være tempereret.

Når du blander linsedejen, kommer du flormelis og fedtstof op i skålen og ælter sammen med en dejkrog. Derefter tilsætter du æggene eller æggeblommerne og til sidst melet. Dejen må kun lige køre sammen, da den ellers vil blive sej.

Hvis du synes, at linsedejen smager af for lidt, kan du tilsætte lidt vanille eller citron. Dette giver dejen en god smag.

Hvis dejen bliver hård, når den er bagt, kan du tilsætte 2 g hjortetak-/salt til ovenstående opskrift. Så vil dejen blive mere sprød.

Linsedej er den mest anvendte dej til fremstilling af tørkager og fløde-kager, da den indgår som halvfabrikata i mange opskrifter.

Hvis man laver en stor portion linsedej, kan den opbevares på køl, hvor man så henter den mængde, der skal bruges.

Det er vigtigt, at du arbejder så lidt som muligt med dejen, da den ellers bliver sej.

Linsedej bager du af ved 200 °C.

Tilbage

 

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3699634

Hits dag: 977

Online: 5

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0

 

  free widget
free widget