Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 til føjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs  om

Billeder af kager

Varekendskab

Afpyntning af desserter

Arbejdstegninger til chokolade pynt.

Arbejdstegninger til pynt af æggehvideglasur.

At bage i olie

Bagerkringlen.

Bage tærter.

Bageruddannelsen.

Bryllupskage.

Bryllupskage 2.

Buddinger.

Fastelavnsboller.

Fløderand.

Fromager.

Hindbærsnitter.

Hvordan laves et brød.

Hvordan rulles en roulade.

Hygiejne desserter.

Is på ismaskine.

Knivtyper.

Konditoruddannelsen.

Kornarter.

Kransekagebagværk.

Kransekagekirke.

Kransekagetop.

Kransekagevugge

Kransekagekonfekt

Lagkage til fødselsdag.

Linse og mørdeje.

Marcipan.

Marcipanfigurer

Marengs.

Margarine.

Mikroovn.

Mousse.

Nødder.

Oventempratur.

Omregning af amrikanske mål

Omslagsmarcipan

Overskårne.

Piskede masser.

Påske.

Rive og hakke chokolade.

Rullede deje.

Rulning af wienerdej.

Rørte masser.

Smelte chokolade.

Spelt mel.

Tegninger til kage.

Tips til brødagning

Tørkager.

Veje og måle.

Wienerbrød.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Kransekagekirke

Tilbage

Her kan du læse om hvordan man laver en kirke af kransekage. Guiden skulle gerne vise at det er muligt at lave en flot festkage uden mange hjælpemidler. Og at det er muligt at lave den der hjemme. Denne kage kan blandt andet bruges til konfirmation og bryllupper.

Du skal bruge:

1500 g Odense Marcipan ( den røde rulle fra butikkerne )

225 g sukker

æggehvide

ca. 500 g chokolade

 

ælt marcipan og sukker.

Tilsæt lidt æggehvide så massen bliver smidig. Pas på den ikke bliver for blød.

Sæt massen på køl.

 

Først skal vi have lavet de skabeloner du skal forme kransekagen efter.

 

Download skabelonerne her.

 

Du skal være opmærksom på, at når du printer billederne ud, så skal du bruge de rigtige indstillinger på din printer. Du skal for eksempel printe ud uden magen på din side. så billedet kommer til at fylde hele siden på papiret.

 

 

 

Download skabelonerne her.

Tegn skabelonen over på et stykke bagepapir så du får 6 skabeloner til tårnet. Og 4 skabeloner til skibet.

 

 

 

 

 

 

Klip skabelonerne ud som vist på billedet.

Du skal ikke klippe dem ud efter stregerne, men sørger for at der er god plads omkring stregerne.

 

 

 

 

 

 

Tag massen ud fra køl. Tag et godt stykke af den og tril den ud til en pølse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Du skal trille den ud til den er ca. 11-12 mm. tyk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Slå med din håndflade, i en vinkel af 45 grader, så massen får en oval form.

Du skal slå på kanten af massen.

 

 

 

 

 

 

 

Løsen massen fra boret med en kniv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejs massen op på højkant. Tag en skabelon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Form massen efter den indvendige side af stregen på bagepapiret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skær massen til. Så de to ender kan samles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag et låg, eller noget andet der er plant.

Tryk massen så den bliver lige jævn over det hele.

 

 

 

 

 

 

 

Løft forsigtigt masen over på en bageplade.

Nu mangler du bare de næste 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bag massen i ovnen ved ca. 200-210 grader. i ca. 15 min. så den bliver gylden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Du laver skibet på samme måde som tårnet.

Husk at du skal forme massen på den indvendige side at stregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De sættes også på plade og bages. Pas på at siderne ikke vælter når du bager dem.

Sker det, så ret dem op mens de stadig er i ovnen.

 

 

 

 

 

 

 

Når du har bagt alle stykkerne og de er kolde. Skal de sprøjtes med æggehvide glasur. Du finder opskriften på glasuren her.

Lav et kræmmerhus af bagepapir til at sprøjte glasuren på med. Pas på ikke at sprøjte for tykke streger, da det kommer til at virke for voldsomt på kagen.

Det kan godt være svært at få et pænt resultat første gang man prøver at sprøjte med glasuren. Men du kan evt. øve dig på noget der ligner overfladen du skal sprøjte på. evt. en pind eller noget andet der er rundt. Når glasuren er størknet, kan du sætte kransekagen i fryseren. Den bliver faktisk bedre af at stå der i minimum en uges tid, og gerne mere.

 

Så skal vi til at arbejde med chokolade. Jeg har her brugt en chokolade der heder konditor plader. Den kan købes i Kvickly eller super Best. Den er nem at bruge da den størkner og bliver hård. Uden at du skal temperer chokoladen først.

 

 

Print skabelonerne ud til taget og dør.

Klip skabelonerne ud med en saks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag en A4 plastlomme og kom et par stykker papir i lommen så den ikke er så blød at arbejde med. Smelt chokoladen i vandbad eller i en chokoladesmelter hvis haves.

Tag en ske. og kom chokolade på plastlommen.

 

 

 

 

 

Brug en paletkniv til at jævne chokoladen ud med. Pas på den ikke bliver for tynd. Chokoladen skal være mellem 1,5 til 2 mm. tyk.

 

 

 

 

 

 

Så er det bare at vente på at chokoladen størkner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag en skabelon og læg den på chokoladen.

Her er det skabelonen til det store tag. Brug en kniv og ris langs med skabelonen med den.

 

 

 

 

 

 

Fjern skabelonen og skær chokoladen ud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Løssen chokoladen fra plastlommen. Og læg den et sted den ikke går i stykker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu gentager du bare processen til du har alle stykkerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Du skal bruge 4 gavle, 2 stykker stort tag, to stykker lille tag, og en dør.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så starter vi med at klargøre taget.

Tag en linial og ris meget forsigtigt i chokoladen små firkanter på 1x1 cm.

 

 

 

 

 

 

 

Lav et kræmmerhus, og fyld det med chokolade. Sprøjt nu chokolade på de tern du har lavet på chokoladen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du har gjort det på alle tagflader så er de klar til at blive samlet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom lidt chokolade på den del af gavlen der skal hæftes fast på undersiden af taget.

Sæt den på taget, og hold den til chokoladen er størknet. Når tagflade nr. 2 skal på. Så lig din linial så taget hviler på den, så taget bliver hævet lidt. Så er du sikker på at taget bliver lige.

 

 

 

 

Sådan. Så er taget til tårnet lavet.

Nu gør du bare det samme med det store tag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så kan vi lave døren færdig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print arket ud til vinduer og kors.

Kom det i en plastlomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag et kræmmerhus med chokolade. Og sprøjt chokolade oven på stregerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når chokoladen er størknet. Kan du nu nemt løsne chokoladen med en kniv.

Gem vinduer og kors et sted hvor de ikke går i stykker.

 

 

 

 

 

 

Tag to af korsene og sæt på taget til tårnet.

Kom et par små dråber chokolade på bagsiden af korset. Og sæt det fast på taget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er der kommet kors på. Du kan gøre det samme med det store tag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så skal vi til at samle kirken.

Tag kransekagen ud af fryseren ca. 2 timer før du skal i gang med at samle den.

 

 

 

Det er nemmest at samle din kage, hvis du sætter den på et spækbræt. Så kan du nemer dreje den rundt uden at komme til at knække glasuren af kagen. Smelt din chokolade og kom noget i et kræmmerhus.

 

 

 

 

 

Sprøjt et lag chokolade rundt på toppen af kagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sæt det næste stykke kransekage på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du bliver bare ved til du har sat stykkerne sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er det tårnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samme princip som før.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du har samlet kagen, kan den sættes i fryseren igen eller du kan fortsætte med at samle kagen. Hvis den skal bruges samme dag.

 

 

 

 

 

 

 

Så skal vi i gang med samle kirken. Find det fad kirken skal stå på. Smelt din chokolade, og lav et kræmmerhus og fyld det med chokolade. Start med at sætte tårnet fast på skibet med chokolade. Når du har gjort det, så sæt resten af pynten på kirken. Brug chokoladen til at fæstne de forskellige ting på kirken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er så det færdige resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage

 

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3699633

Hits dag: 979

Online: 4

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0

 

  free widget
free widget