Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 til føjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs  om

Billeder af kager

Varekendskab

Afpyntning af desserter

Arbejdstegninger til chokolade pynt.

Arbejdstegninger til pynt af æggehvideglasur.

At bage i olie

Bagerkringlen.

Bage tærter.

Bageruddannelsen.

Bryllupskage.

Bryllupskage 2.

Buddinger.

Fastelavnsboller.

Fløderand.

Fromager.

Hindbærsnitter.

Hvordan laves et brød.

Hvordan rulles en roulade.

Hygiejne desserter.

Is på ismaskine.

Knivtyper.

Konditoruddannelsen.

Kornarter.

Kransekagebagværk.

Kransekagekirke.

Kransekagetop.

Kransekagevugge

Kransekagekonfekt

Lagkage til fødselsdag.

Linse og mørdeje.

Marcipan.

Marcipanfigurer

Marengs.

Margarine.

Mikroovn.

Mousse.

Nødder.

Oventempratur.

Omregning af amrikanske mål

Omslagsmarcipan

Overskårne.

Piskede masser.

Påske.

Rive og hakke chokolade.

Rullede deje.

Rulning af wienerdej.

Rørte masser.

Smelte chokolade.

Spelt mel.

Tegninger til kage.

Tips til brødagning

Tørkager.

Veje og måle.

Wienerbrød.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 At bage i olie - fritere.

Tilbage

At fritere, dvs. at bage i olie eller rettere koge i olie, er ikke så almindeligt for tiden. Men til visse typer kager er det en fin fremgangsmåde. Klejner, kniplingskager og berlinere får deres specielle smag og sprødhed fra den kogende olie.

 

"Bage" (koge) i olie:
Man bruger mest olie, palmin eller rent svinefedt, når man skal friturekoge. Rent svinefedt brugtes mest før i tiden.

 

Den rette temperatur er vigtig:
Fedtstoffets temperatur er meget vigtig for det færdige resultat. Den skal ligge mellem 155° C og 185° C. Hvis fedtstoffet bliver for varmt, branker det. Smagen ændres, og bagværket brænder på. Ved for lav temperatur suges der for meget fedtstof ind i dejen, hvilket giver et ernærings- og smagsmæssigt ringere resultat. Bagværket bliver klistret i stedet for sprødt. Du kontrollerer lettest fedtstoffets temperatur ved hjælp af et køkkentermometer. Har du ikke et termometer, kan du foretage den såkaldte "brødprøve". Se billede længer nede.

 

Forskellige fedtkogte kager:
Klejner hører julen til. Navnet er afledt af ordet klejn, som betyder lille. Man kan bage de såkaldte "struvor" ved hjælp af et specielt jern. Andre varianter er berlinere og foldekagerne, som beskrives længer nede.


Opskrift på Klejner

Tid: ca. 13 timer, heraf 12 timer i køleskabet.
ca. 15 stk.

25 g smør eller margarine
2 æggeblommer
2 spsk flormelis
½ spsk vand
reven skal af ½ citron
1½ dl hvedemel
Fritering: olie
Pynt: sukker

1. Smelt fedtstoffet. Lad det svale af.
2. Rør æggeblommerne med flormelis. Tilsæt vand, citronskal, hvedemel og det smeltede fedtstof.
3. Pak dejen godt ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet natten over.
4. Rul dejen ud på et melet bord til en plade 2-3 mm tyk.
5. Skær den ud og form den efter billedteksten.
6. Friter klejnerne 1-1 lh min.
7. Læg dem på køkkenrulle. Vend dem evt. i sukker.

Klejner ser ud til at være besværlige,

men de er nemmere end du tror.

Skær dejen ud med en klejnespore

i 2-3 cm brede og 10 cm lange strimler.

Lav et snit midt i hver strimmel.

Træk den ene ende af strimlenigennem hullet så dejen bliver vredet.

 

 


Opskrift på Foldekager


Denne opskrift stammer fra Italien, hvor kagerne kaldes Crostoli.
Tid: ca. 1 time.
ca. 50stk.


50 g smør eller margarine
1 dlflormelis
2-3 tsk vanillesukker
reven skal afl citron
2V2 spsk ukrydret snaps
eller cognac
V4 tsk salt
5 dl hvedemel
Fritering: olie
Pynt: flormelis
1. Stnelt fedtstoffet og lad det svale af.
2. Pisk æggene skummende med flormelis og vanillesukker.
3. Tilsæt citronskal snaps eller cognac samt salt, fedtstof og mel. Gem lidt mel til udrulningen.
4. ælt det hurtigt sammen til en smidig dej.
5. Drys lidt mel på bordet. Rul dejen ud så tyndt som muligt.
6. Skær romber eller tern ud ca. 5x5 cm. Lav et kryds midt på hvert stykke dej. Træk den ene side af dejen igennem hullet så de bliver foldede.
7. Friter dem i varm olie 1-1V2 min. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Sigt lidt flormelis over og server.

Foldekager ("Crostoli").
Rul dejen tyndt ud. Skær den i firkanter

eller romber med en side på 5 cm. Skær et kryds midt i hvert stykke dej.

Træk den ene side igennem.


Bage i olie:

Brug ikke for meget olie, ca. 1/3 af gryden skulle være passende.
Så risikerer du ikke, at det koger over.
Kontroller temperaturen med et køkkentermometer.
Det skal vise 180°C.
Du kan også foretage "brødprøven".
Læg et lille stykke hvidt brød i gryden.
Når det får farve efter ca. 1 min., har fedtstoffet den rette temperatur.

 

Klejner skal kun koges, til de har en smuk gylden farve. Det tager som regel 1-1½ min. Læg de nyfriterede kager på et stykke køkkenrulle, så overflødigt fedtstof kan opsuges. Vend dem evt. i sukker. Læg dem på en rist til de skal serveres. Foldekagerne koges på samme måde, men vendes ikke i sukker.

 

Tilbage

 

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3643699

Hits dag: 714

Online: 5

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0

 

  free widget
free widget