Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs om

Historie om:

Bager kringlen

Brødets Historie

Hvedebrød

Hveder

is

Kagens Historie

Kornets Historie

Påske

Rullet deje

 

 

Gamle bagerier:

Helsingør Fællesbageri

Falsled Bageri

 

Gamle Møller:

Balle vejrmølle og Balle Møllegård

Baunhøj Mølle

Dorf Møllerne

Havnø Mølle

Hjortø Mølle

Hyllested Mølle

ørnbjerg Mølle

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Kagens Historie

Tilbage

 

Mennesket har spist kager i tusindvis af år.
De færreste nulevende vil dog nok ikke betegne de første kager som egentlig kager. I stedet var de nok mere brød, der var sødet med honning, nødder og tørret frugt.
Det var ægypterne, der var først med kagerne, da det krævede avanceret bageteknik, som kun de højt udviklede ægyptere var i besiddelse i af.
Siden tog romerne teknikkerne med sig, da de omkring år nul herskede omkring Nilen.
Herfra spredte kageproduktionen sig til resten af Europa og verden.

I den tidlige middelalder bagte man ofte frugtkager, honningkager og gingerbread, da de havde lang holdbarhed på grund af et højt sukkerindhold.

Den ”moderne” kage blev, ifølge historikere, først lavet introduceret i midten af det 17. århundrede. På den tid var bageteknikkerne og ovne så avancerede, at man kunne bage kager i forme.
Kagerne var bagt med almindeligt mel og gær, men de blev pyntet med glasur og med indholdet af tørret frugt adskilte den sig stadig lidt fra brødet.

I midten af det 19. århundrede begyndte man at lave kager med ekstra fint mel og brugte bagepulver i stedet for gær.
Det gav de lette, søde kager, som vi kender i dag.
Siden da er der blevet arbejdet med variationer af fyld, smage og dekorationer.
Kager i dag kan være alt fra en snitte til avancerede små smagsoplevelser med creme, frugt og lignende.

 

 

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3674369

Hits dag: 882

Online: 20

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0