Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs om

Historie om:

Bager kringlen

Brødets Historie

Hvedebrød

Hveder

is

Kagens Historie

Kornets Historie

Påske

Rullet deje

 

 

Gamle bagerier:

Helsingør Fællesbageri

Falsled Bageri

 

Gamle Møller:

Balle vejrmølle og Balle Møllegård

Baunhøj Mølle

Dorf Møllerne

Havnø Mølle

Hjortø Mølle

Hyllested Mølle

ørnbjerg Mølle

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Brødets historie

Tilbage

 

 

Mennesket har spist brød som en af de basale spiser i tusindvis af år.
Faktisk er der fundet arkæologiske beviser for, at de gamle ægyptere brugte gær til deres brød allerede 4000 år før vores tidsregning.
Dengang var brødproduktion tæt forbundet med brygning af øl, da man brugte gær og korn til begge dele. Nogle historikere mener, at det var menneskets forkærlighed for øl, der fik dem til at dyrke korn og sætte produktionen af korn, gær og mel i system.
Omkring 3000 år før år nul, begyndte ægypterne at udvikle stærke hvedesorter og da man på samme tid opfandt den lukkede bageovn, blev bagerfaget et håndværk, der var med til at sætte føde på bordet til stort set hele befolkningen.

Et par tusind år senere opfandt romerne stenmøllen og fik man fik ”stordriftfordele” ved at kunne male mel i større mængder. Princippet i stenmøllen har faktisk holdt helt til den industrielle revolution i slutningen af det 19. århundrede.

Det var også i Rom, at verdens første bagerlaug så dagens lys. Det var 150 år før år nul.
De velhavende romere ville have kvalitetsbrød – og man foretrak det lyse hvedebrød.
I Danmark bruger man på den tid meget rug, der er bedre egnet til klimaet på disse breddegrader.
Da vikingerne drog ud for at erobre nabolandene tog de rugen med sig og rugbrødet blev dermed en vigtig fødevare for befolkningen i det nordlige Europa.

Op gennem middelalderen blev bage- og dyrkningsteknikker forfinet, så man også kunne dyrke hvede i Norden.
Rundt om i landet starter bagerlaugs og brødet er den vigtigste fødekilde for de fleste danskere.
Brødet er groft og en blanding af rug- og hvedebrød.
I England bekendtgør man i 1826 at fuldkornsbrød – som primært blev spist af militærfolk og arbejdere – var langt sundere end det hvide brød, som overklassen foretrak.

Op gennem den industrielle revolution bliver mølleteknikken forbedret og i løbet af det 20. århundrede fases det grove brød ud til fordel for det lyse hvedebrød.

I dag er 70 procent af det brød, man spiser, på verdensplan, lyst hvedebrød.

 

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3674369

Hits dag: 882

Online: 20

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0