Hindbærsnitten

Danmarks største bagerportal !!!

/Forsiden/  /Bageskolen/  /Bøger/  /Diverse /Download /Hvem er jeg /Historie/  /Kontakt/  /Portræt/

Se de sidste 30 tilføjet opskrifter - Se alle opskrifter - Vind med hindbersnitten.dk - opskrifter på mad NY

Læs om

Historie om:

Bager kringlen

Brødets Historie

Hvedebrød

Hveder

is

Kagens Historie

Kornets Historie

Påske

Rullet deje

 

 

Gamle bagerier:

Helsingør Fællesbageri

Falsled Bageri

 

Gamle Møller:

Balle vejrmølle og Balle Møllegård

Baunhøj Mølle

Dorf Møllerne

Havnø Mølle

Hjortø Mølle

Hyllested Mølle

ørnbjerg Mølle

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet! og få nyheder om siden sent på e-mail
Nyhedsmail
Reklame


 Helsingør Fællesbageri

Tilbage

Der var tale om Helsingørs første kooperative virksomhed, da Helsingør Fællesbageri åbnede på Gammel Banegårdsvej i 1907. Peder Christensen (Helsingørs borgmester 1919-1946) stod bag initiativet. Han blev udlært på Helsingør Værft i 1896, valgt som tillidsrepræsentant i 1900 og i 1906 som formand og forretningsfører for De Samvirkende Fag- og Arbejderforeninger (senere Fællesorganisationen for Helsingør og Omegn). Peder Christensen var hele livet tilhænger af den kooperative tanke, og som leder af Fællesorganisationen havde han gode muligheder for at arbejde for ideen, i første omgang ved oprettelsen af Fællesbageriet.

 

Helsingør Fællesbageri på Gammel Banegårdsvej 1908. Forrest ser man bageriets fem hestevogne, hver med en salgskusk og en bydreng på bukken. Til venstre ses bageribygningen - til højre den nybyggede stald.

 

<Tryk for stor billede>

 

 

 



Bagermestrene Poulsen & Søn havde i 1906 bygget et bageri på grunden på Gammel Banegårdsvej, men havde ikke tilstrækkelig kapital, og det var denne virksomhed, som Fællesorganisationen overtog i 1907 med det erklærede mål "... at starte en virkelig dansk Mønster-Brødfabrik ..." Helsingør Fællesbageri havde efter Peder Christensens mening tre hovedopgaver - nemlig at levere dagligt brød til den bedst mulige kvalitet og til den bedst mulige pris, og så skulle virksomheden sørge for de bedst mulige arbejdsforhold for personalet.

 

Indenfor i Helsingør Fællesbageri.

 

<Tryk for stor billede>

 

 

 

 

 

 

 



I begyndelsen af 1900-tallet vejede et rugbrød fire kilo, og udgjorde en vigtig del af den daglige kost (hvis man altså ikke hørte til blandt byens fattige, som måtte holde sig til rugmelsgrød eller byggrød kogt på vand eller skummetmælk).

På Bibliotek:

Birger Mikkelsen: Brød til Helsingør - kager til hele verden. Helsingør, 1982

Login

Vil du gerne være bruger. Så klik her.

Login :
Pass :

Glemt dit login?

Send e-mail Føj til fortrukne Lav til startside.

Counter

Hits: 3674369

Hits dag: 883

Online: 21

Bageren anbefaler

Hindbærmousse

 

 


Hindbersnitten.dk - Version 4.0